12/2021

Rozlúčky sú nové začiatky

Zmeny, odchody, rozlúčky. Toľkokrát nám naháňajú strach, toľkokrát nám kradnú spánok. No keď prichádza nový rok, čo je v podstate len zmena jedného štvorčíslia na druhé, všetci sme zrazu plní nádeje, očakávaní a predsavzatí. O koľko ľahšie by sa nám kráčalo životom, keby sme dokázali všetky zmeny prijímať s takou ľahkosťou ako výmenu starého roka za nový? Keby sme strach z niečoho nepoznaného premenili na príležitosť začať niečo nanovo a lepšie?

Aj nám v Marketingeri by sa tak ľahšie prijímali skutočnosti, ktoré nami tento rok zamávali po emočnej aj profesijnej stránke. Nie je predsa ľahké, keď ľudia, ktorí s vami prakticky od nuly budovali agentúru, postupujú v živote ďalej. A lúčia sa s doterajším pôsobením.

Kým Vlado, náš head account a automation lead, postupne smeruje v ústrety nového projektu a svoje miesto prenecháva ďalším ambicióznym ľuďom, Kika, líderka kreatívneho tímu, sa zase chopila azda tej najťažšej roly, akú si len mohla vymyslieť. Stala sa z nej mama. Obaja vám v poslednom tohtoročnom Free Times ponúknu niekoľko svojich aktuálnych postrehov a emócií. Vlado s vami zazdieľa to podstatné, čo pochopil počas svojich piatich accountských rokov, a Kika vám už čoskoro predostrie svoje nové pohľady na marketingovú komunikáciu zameranú na mamy.

V téme zmien a rozlúčiek zostaneme aj pri ďalších dvoch textoch, ktoré pre vás pripravili copywriteri Tomáš a Vojto. A hoci je samotnou pozvánkou na čítanie ich článkov už ich textársky um, čaká na vás viac ako len pekne poskladané vety.

Vojto sa vo svojom príspevku prihovára všetkým absolventom vysokých škôl a na svojom vlastnom príbehu o tom, ako sa (ne)dostal do Marketingeru, ich motivuje, aby sa nevzdávali už pri prvom odmietnutí. Pretože nie každá rozlúčka je zákonite správna a trvalá. Tomáš vás zase vo svojom článku prevedie myšlienkami o tom, prečo niektoré značky pretrvávajú a iné nie. Jedno je isté – neustále meniť stratégiu a odchádzať od jedného príbehu k druhému je nezmysel.

No a keďže sme tému rozlúčiek chceli poňať vo veľkom, v závere roka sa lúčime aj so starou titulkou Free Times a predstavujeme vám jej vynovenú verziu. Veríme, že sa vám páči. A keby aj nie, nevadí. Dôležité predsa je, že sa všetky tie zmeny okolo nás (i v nás) dejú. Pretože len tak vieme, že sa posúvame vpred.

PS: Erik, Amy, ďakujeme za všetko. ❤️