04/2021

Marketinger minimalizmus

Čoraz častejšie sa ukazuje, že minimalistická fráza “menej je viac” sa nestala frázou len tak pre nič za nič. Jej platnosť sa nám potvrdzuje každým dňom.

Na počudovanie však stále žijeme v dobe, keď si myslíme, že viac materiálneho nám prinesie viac šťastia. Že viac klientov nám prinesie viac peňazí, viac referencií, viac prestíže, viac kontaktov. Že webstránka otapetovaná logami známych spoločností zvýši kredibilitu agentúry v očiach klientov aj verejnosti. Je to naozaj tak? Ťažko. Veď si to porovnajme s medziľudskými vzťahmi.

Ak chcete, aby tvorili trvalú pridanú hodnotu v živote oboch zainteresovaných strán, je jasné, že im musíme venovať veľa času. Kvalitného. Úprimného. Plne prítomného. A to pravidelne.

Samozrejme, môžete si zvoliť aj inú cestu. Cestu mnohých známostí, v ktorých však nikdy nedokážete ísť do hĺbky. Nie je to predsa fyzicky ani psychicky možné. Postupne tak sami prídete na to, že prínos tejto povrchnej kvantity pominie rýchlejšie ako dnešné instastories. A že vám z toho celého zostane akurát tak nechutný pocit prázdnoty.

Tvorme radšej hodnoty.

V Marketingeri sme sa už dávno rozhodli, že namiesto neprestajného uzatvárania nových zmlúv, sústavného rozširovania tímu a obratov uprednostníme pár zmysluplných spoluprác. S dostatkom času, kvalitne odvedenej práce a v neposlednom rade psychickej pohody tímu. Napokon, pravidlá budovania profesijných vzťahov sa od tých v súkromí až tak veľmi nelíšia. Na poli osobnom či pracovnom – stále sme len ľudia.

Viac o tejto téme pútavo píše jeden z našich konateľov Janči, ktorý vo svojom článku poukazuje na nešťastné praktiky obchodovania v postsocialistickej krajine. Web dizajnér René vám vo svojom článku o tvorbe UI Kitov ukáže, že fráza “menej je viac” platí aj pri tvorbe webstránok. A že stanoviť si mantinely má zmysel aj v tejto sfére. A do tretice vám špecialista na automatizáciu Basti vysvetlí, ako fungujú súbory cookies. Prečo? Nuž preto, aby sme menej nezmyslene odklikávali veci, ktorým nerozumieme.

Veríme, že si aj v tomto vydaní magazínu Free Times nájdete niečo, čo vám bude dávať zmysel.